Hotel Murah Di Johor Bahru

2012-01-13-jb-causeway-172Johor Bahru yang dahulunya diketahui sebagai Tanjung Puteri atau Iskandar Puteri adalah ibu negeri Johor, Malaysia. Ia telah menjadi sebuah negeri di bawah Kesultanan Johor sejak 1866, apabila pusat pentadbiran Kesultanan Johor dipindahkan ke sana dari Telok Blangah di Singapura. Pada masa ini, bandar raya Johor Bahru mempunyai beberapa tempat menarik untuk dikunjungi pelancong seperti muzium, rumah ibadah, pusat membeli-belah, pusat hiburan, kawasan warisan dengan pemandangan yang indah, galeri popular dan kedai kopi untuk menghiburkan hati mereka di sana. Selain itu, Johor Bahru adalah bandar kedua terbesar di Malaysia dan pembukaan dua taman hiburan utama pada tahun 2012 menjadikan ia lebih bersedia untuk menjadi destinasi utama pelancong. Justeru itu, mereka yang ingin melancong atau mencari tempat penginapan murah untuk urusan perniagaan di Johor Bahru boleh mencarinya di beberapa hotel seperti yang berikut;

  1. Hotel Tune Teluk Danga

Berpegang teguh pada konsepnya yang sederhana, Hotel Tune menyediakan tempat penginapan yang selesa kepada tetamu pada kadar harga berpatutan. Hotel ini dilengkapi dengan tempat tidur berkualiti tinggi, pancuran berkuasa tinggi, sistem keselamatan 24-jam, dan lokasinya yang berhampiran dengan hub pengangkutan dan beberapa tempat menarik. Hotel Tune di Teluk Danga menawarkan akses mudah ke taman tema LEGOLAND(R) pertama di Asia iaitu sejauh 15-minit perjalanan dengan kereta atau menumpang bas ulang-alik yang disediakan oleh hotel ini. Kanak-kanak pasti gemar menjelajahi Bandar Hello Kitty Sanrio, Kelab Little Big, Thomas and Friends, dan Barney di Pelabuhan Puteri yang terletak bersebelahan dengan LEGOLAND(R). Pemindahan pengangkutan ulang-alik setiap hari ke Tempat Peranginan World Sentosa dan Universal Studios Singapura turut disediakan. Sekiranya tetamu ingin membeli-belah, jangan lupa untuk merasai pengalaman membeli-belah yang indah di Johor Premium Outlets.

  1. Hotel Eight Days

Hotel Eight Days mempunyai kedudukan yang ideal di tengah bandar Johor dan ia juga mempunyai pengaksesan mudah oleh semua lebuh raya utama. Ia menawarkan 48 bilik yang mempunyai keselesaan moden, kemudahan premium, dan ruang luas dekor. Bilik mesyuarat di hotel ini boleh menempatkan sebanyak 70 orang pada satu masa untuk mesyuarat perniagaan, seminar atau parti koktel. Di samping itu, ia mempunyai kelengkapan sempurna untuk pelancong dengan setiap bilik tamunya menawarkan pelbagai kemudahan teknologi moden bagi memastikan bilik itu mempunyai suasana yang selesa. Bilik mesyuarat yang fleksibel dan lengkap dengan kemudahan alat latihan terkini dan moden, tambang mudah tempatan dan antarabangsa di kedai kopi bistro, tempat letak kereta percuma, WiFi percuma, peti mesra keselamatan komputer riba, sistem keselamatan CCTV 24-jam, dan perkhidmatan pengawal keselamatan turut disediakan bagi memastikan tetamu mendapat keselesaan dan ketenangan fikiran.

  1. Hotel Silka

Hotel Silka merupakan sebuah hotel rangkaian antarabangsa di Malaysia. Ia mempunyai 252 bilik tamu lengkap yang sesuai untuk keluarga, urusan perniagaan, dan pelancong yang mengutamakan nilai. Hotel yang terletak berhampiran Jusco Tebrau ini tidak memakan masa lebih dari 20 minit ke Pusat Bandar Johor Bahru, dan ia tidak memakan masa lebih dari 15 minit ke sempadan Singapura (tempat pemeriksaan Woodlands). Hotel Silka juga merupakan satu-satunya hotel bertaraf bintang yang dikaitkan dengan Johor Premium Outlet yang terletak sejauh 25 minit perjalanan dari hotel. Taman tema LEGOLAND(R) nombor 1 Asia hanyalah 25 minit perjalan dengan kereta. Hotel ini juga mempunyai pelbagai jenis kedai makanan dan minuman, bilik mesyuarat dan dewan bankuet yang menyediakan segala keperluan makanan, majlis dan acara.

  1. Hotel 193

Hotel 193 memenuhi keperluan pelancong untuk merasai pengalaman menginap di tempat yang selesa dan merasai perkhidmatan yang cekap. Hotel ini menawarkan perkhidmatan dan kemudahan seperti meja sambut tetamu 24-jam, CCTV 24-jam, tempat letak kereta yang mencukupi, WiFi percuma, peti keselamatan deposit, kedai dobi, pusat urut, kad elektronik pengaksesan lif, pengawal keselamatan, dan akhbar percuma di lobi. Tetamu boleh mengakses pelbagai bank, kedai, bar, dan restoran di dalam kawasan hotel. Perhentian pengangkutan awam yang terdekat adalah tidak jauh dari hotel itu. Hotel yang terletak di tengah ibu negeri Johor ini tidak berada jauh dari Tambak Johor-Singapura yang mempunyai pemandangan pantai indah di sepanjang jalan, dan 31km perjalanan dengan kereta dari Lapangan Terbang Johor Senai. Hotel ini mempunyai harga pakej istimewa untuk bilik keluarga dan kumpulan dengan pintu masuk pas LEGOLAND(R) untuk menjelajahi tempat menarik terbaru di Johor Bahru dan Universal Studio di Singapura. Di samping itu, hotel ini juga berdekatan dengan Hospital Pakar Siow, Pusat Membeli-Belah AEON Tebrau, Pasar Raya Besar Giant, Kolej Antarabangsa Crescendo, Kolej Sunway, Kolej Antarabangsa KFCH dan pelbagai tempat untuk bermain golf.

  1. Hotel Butik Zoom Inn

Hotel Butik Zoom Inn merupakan hotel yang penuh gaya, berpatutan, bersih, selamat dan mesra yang mudah diakses dengan sebuah kereta. Hotel ini mempunyai 28 bilik yang direka secara unik dan mempunyai kemudahan seperti WiFi percuma, pancuran hujan panas dan sejuk, kedai serbaneka, kelengkapan bilik mesyuarat (stesyen Internet percuma, faksimile, mesin cetak, sistem kad kunci keselamatan bilik, pengemasan bilik harian, air botol percuma, tilam King Koil biasa hotel 5 bintang dan TV skrin rata dengan saluran satelit. Lokasi hotel yang berdekatan dengan pusat marina depan pantai Teluk Danga, Bandar Iskandar, Stesyen Bas Causeway Link, Stesyen Bas Sentral Larkin, pusat bandar Johor Bahru, lebuh raya ke Kuala Lumpur dan Pertukaran Woodlands (ke Singapura) menjadikan ia terletak di kawasan yang strategik.

  1. Hotel Pariss

Hotel Pariss terletak di Skudai dan menawarkan 113 bilik tamu kontemporari dan suite yang telah direka bentuk untuk memastikan setiap tetamu mendapat keselesaan. Tetamu boleh mencari ketenangan di restoran atas bumbung, bar luar hotel, kolam renang yang besar, atau kolam air mineral bagi merasai makanan yang menyelerakan atau berehat. Ia juga mempunyai bilik mesyuarat yang dilengkapi dengan pelbagai kemudahan penting. Pusat Bandar Johor Bahru, Lapangan Terbang Senai, Nusajaya, Gelang Patah, Pelabuhan Tanjung Pelepas, dan Lebuhraya Utara-Selatan adalah tidak jauh dari hotel ini. Di samping itu, ada beberapa tempat menarik untuk pelancong seperti present membeli-belah, padang golf, kedai kopi yang menarik, bank, restoran, dan kelab malam dalam kawasan Hotel Pariss.

  1. Hotel 11@Century

Hotel butik ini terkenal dengan suasana modennya yang pasti akan menarik sesiapa yang datang mengunjung hotel ini. Ia terletak di pusat membeli-belah Johor Bahru di Jalan Pelanduk dan mempunyai 233 bilik tamu yang dikelilingi dengan pelbagai pusat membeli-belah seperti Plaza Holiday, Plaza Pelangi, Pusat Membeli-Belah Leisure, dan Kompleks Lien Hoe yang kebanyakannya tidak berada jauh dari hotel ini. Hotel 11@Century juga menawarkan perkhidmatan ulang-alik setiap hari ke Tempat Peranginan World Sentosa yang berada 5km dari hotel ini. Bilik tamu adalah luas dan dilengkapi dengan WiFi percuma dan pelbagai kemudahan untuk memastikan tetamu mendapat tempat penginapan yang selesa.

  1. Hotel Sentral

Hotel Sentral terletak di tengah bandar bersama dengan pemandangan menarik Tanjung Puteri. Ia menggabungkan lokasi sentral untuk urusan perniagaan dan pelancongan dengan alat lengkap kemudahan yang baik. Di samping itu, Hotel Sentral juga mempunyai pemandangan indah selat Johor dan Singapura. Hotel yang baru diubahsuai ini mempunyai pilihan sebanyak 137 bilik tamu yang menarik dengan pelbagai kemudahan dan suite keluarga untuk memastikan tetamu mendapat tempat penginapan yang selesa dan menenangkan. Hanya 5 minit dari Hotel Sentral adalah Zon Bebas Cukai Stulang Laut iaitu pusat membeli-belah yang juga menawarkan perkhidmatan feri ke Batam dan Tanjung Pinang. Hotel ini juga berdekatan dengan beberapa tempat membeli-belah utama yang lain seperti City Square, Jusco Tebrau, Plaza Pelangi, Pusat Membeli-Belah Sutera dan Johor Premium Outlet.

  1. Rumah Penginapan Tropical (Tropical Inn)

Hotel ini terletak di Jalan Gereja dan merupakan satu ikon antara kebanyakan hotel di Malaysia. Hotel 24 tingkat ini mempunyai pelbagai kemudahan terkini seperti arked membeli-belah, kedai kopi, ruang istirahat mewah, dan ruang tempat letak kereta yang luas. Hotel ini juga menyediakan sarapan buffet yang lazat dan sesuai untuk menjelajahi bandar yang mengagumkan ini sepanjang hari.

Posted in Johor Bahru